BONAIRE: LIFE’S A BEACH!

De kusten van Bonaire behoren tot de mooiste die je waarschijnlijk ooit zult zien. Ze bieden een prachtige toegang tot de turkooisblauwe en kristalheldere Caribische zee en haar koraalriffen. Omdat de meeste van onze stranden erg rotsachtig zijn of gemaakt zijn van gestolde lava en dood koraal, is het soms moeilijk om het water in te gaan. Gelukkig zijn we gezegend met een aantal al dan niet verborgen zandstranden, waarvan de grote menigte in elk geval niet van het bestaan weet. We hebben een aantal daarvan hieronder vermeld, dus leun achterover en begin met het plannen van je volgende stranddag. De prachtige foto’s zijn overigens gemaakt door het WeShareBonaire-team:

1. BACHELOR’S BEACH

Als je, vlakbij Aventura, op de EEG Boulevard, over de weg langs Bachelor’s Beach rijdt, dan zul je niets merken van het kleine tropische paradijs dat eronder ligt. Dit komt door de 3 meter hoge rotswand die de verborgen oase ‘beschermen’. Pas na de eerste paar treden op de kleine trap, zullen het witte zand en het lichtblauwe water zich blootgeven. Vooral tijdens de weekenden is Bachelor’s Beach een populaire plek voor de lokale bevolking om samen te komen met hun familie en vrienden. Verder zijn de omstandigheden zeer gunstig om met een koud biertje en goed gezelschap in de kalme wateren te liggen. Helaas is het strand te smal om je strandlaken en andere spullen uit te spreiden (niets blijft droog). Trouwens, als je honger hebt, verkoopt de foodtruck “King Kong Burger” op de meeste dagen hier heerlijke hamburgers, op slechts een steenworp afstand van het strand. Bachelor’s Beach ligt in het Belnem-gebied, iets voorbij de afslag richting Sorobon.

Bachelor’s Beach

2. PLAYA CHIKITU

Rauw, ruw en mooi. Deze ongeslepen diamant in Washington Slagbaai National Park biedt een uniek avontuur vol adrenaline. Soms sterke, windstoten veroorzaken hoge golven en sterke stromingen, waardoor het water een uitdaging is om in te zwemmen en er spectaculaire watershows veroorzaakt worden. Playa Chikitu betekent ‘klein strand’ en heeft desondanks een behoorlijk groot, breed zandstrand met aan de randen grote rotsen die schaduw bieden, om aan de brandende zon te ontsnappen. Om veiligheidsredenen raden we je aan om de organisatie van het park te raadplegen over de omstandigheden rond dit strand, voordat je naar binnen gaat!

Playa Chikitu

3. TE AMO BEACH

Het “Ik hou van jou-strand”, letterlijk vertaald, is gelegen vlak voor de luchthaven van Bonaire. Het ondiep gelegen koraalrif vormt een barrière rond het strand waardoor er voor alle leeftijden zeer gunstige zwemomstandigheden ontstaan. Bovendien heeft het witte zandstrand nogal wat bomen die voldoende schaduw bieden voor de bezoekers. Voor degenen die van superverse vis houden, bereiden de foodtrucks hier, de meeste dagen aan het strand van Te Amo, dagelijks verse vangsten en nog veel meer! Vooral op zaterdag en zondag kan het strand druk zijn met een heerlijke, rustige sfeer die af en toe eindigt in een sprankelend strandfeest.

Te Amo Beach

4. THE SECRET SPOT

De naam zegt eigenlijk alles… Deze gouden strook zand aan het prachtig blauwe water, ligt ‘ergens’ in het de wijk Belnem. Degenen die het geluk hebben om deze plek te vinden, zullen een verborgen parel ontdekken. Eenmaal op het strand ben je waarschijnlijk alleen, want niet veel mensen kennen dit kleine privéparadijs (en dat houden we graag nog even zo).

The Secret Spot

5. WAYAKA II

Een landschap dat je normaal gesproken alleen op ‘wallpapers’ of ansichtkaarten ziet. Verborgen achter een massa rotsen, voldoet dit kleine stukje hemel-op-aarde aan het vakantiegevoel waar je altijd naar op zoek was. Een decor dat perfecte omstandigheden biedt om te zwemmen, in het zand te spelen of die ene buitengewone Instagram-foto te maken. Wayaka II, gelegen in het Washington Slagbaai National Park, zal ongetwijfeld het hoogtepunt zijn van je dagtrip naar het park. Leuk weetje: dit strand staat ook bekend om het paartje Franse Keizersvissen, dat in het omliggende koraalrif leeft.

Wayaka II

6. NO NAME BEACH – KLEIN BONAIRE

Je kunt de circa 800 meter met de boot gaan, of zwemmend afleggen. Beide opties brengen je uiteindelijk vanuit Kralendijk naar een onbewoond eiland, met een groot zandstrand. Beroemd om zijn ongerepte koralen en broedplaatsen voor schildpadden. We kunnen je aanraden om je eigen drankjes en snacks mee te nemen, aangezien er geen horeca op het eilandje aanwezig is. Bovendien kan het strand relatief druk zijn, vooral in het hoogseizoen. Als je een korte wandeling over het strand maakt, zul je merken dat je als snel verdwaald bent in een paradijs, zonder verder iemand in de buurt. Tip: er gaan dagelijks diverse watertaxi’s naar Klein Bonaire, maar veel van onze gasten huren zelf een boot.

No Name Beach – Klein Bonaire

7. LAC CAI AAN LAC BAY

Onaangetast, authentiek en hartverwarmend. Omringd door mangrovebossen en de 50 tinten blauwe Sorobon-lagune, maakt deze plek echt uniek. De kalme wateren zijn erg gunstig om te zwemmen of te kajakken in de mangrovebossen. Een ‘must see’ zijn de kegelvormige schelpenbergen en probeer vooral ook de lokale keuken in het houten restaurantje. De algehele sfeer is warm, gastvrij en niet-commercieel, een openbaar strand waar gezinnen samenkomen, elkaar ontmoeten, ‘socializen’ en genieten van alles wat het Caribisch gebied te bieden heeft. En aan de andere kant van Lac, vind je de bekende Hang Out Beachbar

Lac Cai

8. SALT LAKE BEACHES

De zuidkant van Bonaire is ongetemd en erg kleurrijk. De zoutmeren maken het nog surrealistischer dan het al is. Daarom kunnen we alle bezoekers van Bonaire aanraden om een bezoek te brengen aan dit prachtige gebied. De zuidkusten zijn meestal erg rotsachtig, maar als je goed zoekt is er een kans dat je mooie zandplekken zult vinden om de zee in te gaan. Iets verder dan het kitestrand Atlantis, komen de zandplekken vaker voor en kun je een eigen strandje hebben voor een dag…

Salt Lake Beaches

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *